Wedstrijdverslag VSV’74 H2 – VCO’72 H2

 

14937834_1007807272680850_1724562600_n

Op 2 november komt heren 2 van VCO op bezoek. Afgelopen weekend bleek bij VCO DS3 tegen VSV DS1 al dat Onstwedde tegen Vlagtwedde leuke potjes kunnen zijn. Om de derby compleet te maken is Jan Huiges de aangewezen persoon om deze pot te fluiten; de beste man woont namelijk precies tussen beide dorpen in (het pittoreske Smeerling).

De eerste set is het zoeken: wie stond ook al weer waar en wat kwamen we ook al weer precies doen in de sporthal. Onstwedde begint scherper en heeft op het oog ook een uitgebalanceerd team, oude routine en jonge slagkracht in de persoon van Hans en Elwin. Bij ons is, met het ontbreken van Fedde, onze gemiddelde leeftijd én onze gemiddelde wedstrijdervaring gedaald. Dit zie je terug in het onrustige spel. Wij beginnen met volleyballen als de set eigenlijk al gespeeld is: 18-25

In de tweede set begint Vlagtwedde stukken scherper, de set is spannend en de ploegen gaan gelijk op. Jeroen kan ondanks zijn afwezigheid gewoon nog even meedoen. (U leest het goed!) Pluimpje voor de sportieve Onstwedders die keurig hun touché bij de scheids melden. We belonen ons harde werken door de set uit het vuur te slepen. 25-21 Hoppa!

In de derde set geeft Onstwedde even gas en wordt duidelijk dat ze toch het beste van het spel hebben. Bij de Vlagtwedders een hoop persoonlijke fouten maar wel ’n bult inzet.  Onze kleinste man van het veld blockt de lange buitenspelers van VCO een paar keer knap af. Toppie! De toeschouwers zien een paar lange, vermakelijke rally’s maar het zijn de Onstwedders  die de set vrij gemakkelijk binnen harken: 17-25

In de laatste set herpakt VSV zich en weet het Onstwedde knap lastig te maken. Wat heet. We hebben nog een aantal keren voorgestaan. Helaas is het VCO die aan het langste eind trekt: 22-25 Onstwedde bedankt voor de mooie, sportieve pot!

“Wie hemm’n noit slecht volleybalt” vat Trainer Vos het kernachtig samen. Na afloop wordt er nog lekker geborreld en worden de sporthal, Harry’s auto, Marc’s tas, de kleedkamer én kantine nog even op de kop gekeerd voor Marc’s telefoon. Gelukkig wordt deze terug gevonden door – held van de dag – Peter; nog vóór Marc en Harry in Jipsinghuizen zijn. 1207 berichten in 19 chats toch Marc?

Namens HS2,
Jos Tipker